Borstvoeding goed voor moeder en kind

Het geven van borstvoeding kent vele voordelen voor zowel moeder als baby, maar de praktijk leert dat het niet altijd vanzelfsprekend gaat. Mammae Mia beschikt over een borstvoedingspraktijk waar gediplomeerde lactatiekundigen jou en je baby ondersteunen.

Borstvoeding goed voor moeder en kind

Hoewel zo`n 98% van alle moeders in staat is hun kindje met de borst te voeden, laat de praktijk zien dat borstvoeding geven wel een natuurlijk proces is, maar dat dit niet altijd vanzelf gaat. Verschillende factoren kunnen er voor zorgen dat er extra begeleiding nodig is door een lactatiekundige.

Een lactatiekundige is een deskundige op het gebied van borstvoeding en in het bezit van het internationale diploma van de International Board of Lactation Consultant Examiners.

Het eerste consult, aan huis, van onze lactatiekundige kost € 140,- een (vervolg) consult daarna kost € 95,-. U krijgt van dit consult achteraf een factuur opgestuurd welke we u verzoeken naar ons over te maken. Wanneer u hiervoor verzekerd bent kunt de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Het is ook mogelijk om een consult bij ons op de praktijk in te plannen. Hiervoor kunt u via de website een afspraak maken.

Een aantal redenen om een lactatiekundige in te schakelen:

  • Je wilt voorlichting en advies.
  • Je hebt al eerder borstvoeding gegeven en dat was geen prettige ervaring.
  • Je hebt problemen bij het aanleggen van je baby.
  • Borstvoeding geven is pijnlijk.
  • Je hebt (steeds terugkerende) borstontsteking.
  • Je hebt onvoldoende of juist te veel melk.
  • Je baby huilt veel en je vraagt je af of dit door de borstvoeding komt.

Onze lactatiekundigen

Kunnen wij je helpen?

Graag helpen wij je persoonlijk verder!